پیشنهاد500 ریالی هیات مدیره سایپا برای تقسیم سود تلفیقی هر سهم
حسن امیری در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی فارس، در رابطه با آخرین وضعیت تولید و سود آوری شرکت سایپا اظهار داشت: سال گذشته 635 هزار و 535 دستگاه در این شرکت تولید شده که حاکی از رشد 11.5 درصدی در مقایسه با میزان تولید در سال88 است، چراکه طی سال88 درمجموع 570 هزار و 138 دستگاه خودرو تولید شده بود.علاوه بر این آمار تولید شرکت در 3 ماهه اول سال جاری هم 159 هزار و 498 دستگاه بوده که این تعداد نیز حاکی از رشد 5.2 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. وی با بیان اینکه اولین پیش بینی درآمد هر سهم(EPS )شرکت سایپا برای سال مالی 29 اسفند گذشته 664 ریال به سازمان بورس اعلام شد که حدود 60 درصد از کل سود سایپا مربوط به شرکتهای تابعه است،در خصوص آخرین وضعیت عملکرد سال مالی توضیح داد: با توجه به استانداردها و نظر سازمان بورس شرکت ها ملزم هستند هنگام اعلام عملکرد واقعی خود در مقاطع مختلف درآمد محقق شده را بدون لحاظ کردن درآمد حاصل از سرمایه گذاری هایی که مجامع آنها برگزار نشده اعلام کنند. این مقام مسئول افزود: بنابراین در پایان خرداد ماه سال جاری به دلیل عدم برگزاری مجامع اکثر شرکت های تابعه سایپا، صورتهای مالی حسابرسی نشده بدون شناسائی هیچگونه سودی از بابت شرکت های تابعه به بورس اعلام شد که EPS اعلام شده به مبلغ 187 ریال فقط شامل عملکرد شرکت سایپا است. امیری خاطر نشان کرد: این درحالی است که برای تحلیل مناسب وضعیت مالی و عملکرد شرکت ها و ارائه تصویر کامل فعالیت های اقتصادی لازم است صورتهای مالی تلفیقی ملاک عمل قرار گیرد که سایپا نیز در این راستا و براساس ضوابط بورس در سال قبل، بودجه تلفیقی سال 89 را برای اولین بار اعلام کرد که سود تلفیقی هر سهم براساس اطلاعات ارائه شده معادل 582 ریال است. به گفته وی با توجه به اطلاعات اخذ شده از شرکت های تابعه سایپا و عدم وابستگی محاسبه سود تلفیقی به میزان توزیع سود شرکت های تابعه ، برآورد می شود EPS محقق شده انحراف معناداری با EPS تلفیقی پیش بینی شده نداشته باشد. امیری با بیان اینکه مجمع سال مالی 89 سایپا در موعد مقرر و روزهای آینده تیرماه برگزار خواهد شد ، در برابر این سئوال که چه میزان از سود محقق شده در مجمع پیش رو تقسیم خواهد شد پاسخ داد: همانگونه که سهامداران مطلع هستند در مورد توزیع سود در سنوات گذشته بدلیل تفاوت سود انباشته شرکت اصلی و تلفیقی، همواره سود تلفیقی مبنای تصمیم گیری مجمع برای توزیع بوده است. بر همین اساس پیشنهاد هیات مدیره مطابق اطلاعات ارائه شده قبلی معادل 80 درصد و حدود 500 ریال است.
عرضه 5 درصد سهام پتروشیمی زاگرس پس از سپرده گذاری
معاون عملیات و نظارت فرابورس اعلام کرد: زمان عرضه اولیه سهام پتروشیمی زاگرس پس از سپردهگذاری مشخص خواهد شد به طوریکه حدود 5 درصد سهام این شرکت در فرابورس عرضه می شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازا سرمایه (سنا)،باقر محمدتبار گفت: در حدود 38 درصد از سهام پتروشیمی زاگرس در اختیار شرکت توسعه الوند غدیر، 18 درصد آن در اختیار شرکت الیاف مروارید و 18 درصد آن در اختیار شرکت شیمی پوشینه و 17 درصد آن در اختیار صندوق بازنشستگی رفاه کارکنان نفت است و سایر سهامداران آن زیر 5 درصد هستند. محمدتبار تصریح کرد: سرمایه این شرکت 2 هزار و 400 میلیارد تومان است که در حال حاضر به عنوان بزرگترین تولیدکننده متانول با ظرفیت 3/3 میلیون تن در سال فعالیت می کند . به گفته وی محصول فرعی شرکت پتروشیمی زاگرس تولید بخار با ظرفیتی حدود2/3 میلیون تن در سال است. معاون عملیات ونظارت فرابورس افزود: 99 درصد محصولات این شرکت صادر میشود که این اقدام تا پایان شهریور ماه امسال توسط شرکت بازرگانی پتروشیمی و از ابتدای مهرماه توسط خود شرکت بر مبنای نرخهای جهانی صورت میگیرد. وی فروش خالص شرکت در سال 89 را رقمی معادل 848 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: سود خالص این شرکت 414 میلیارد تومان و سود هر سهم آن در سال 89 مبلغ 173 تومان است. به گفته محمدتبار طبق ماده 132 قانون مالیات این شرکت به مدت 10 سال از مالیات معاف خواهد بود. معاون عملیات و نظارت سازمان بورس گفت: متانول یک محصول بالادستی در صنعت پتروشیمی است که از آن در تولید اسیداستیک، فرمالین، متیل متال، MPBE و همچنین به منظور ارتقاء درجه آرام سوزی بنزین استفاده میشود. محمدتبار افزود:با رشد و ارتقا تکنولوژی، امکان تولید سوخت هیدروژنی از متانول نیز وجود دارد و با توجه به تولید دیمتیل اتر(DME) که از جمله مشتقات متانول است، امکان جایگزینی آن با نفت و گاز شهری نیز وجود دارد. به گفته محمدتبار واحد اول پتروشیمی زاگرس، تولید متانول با ظرفیت معادل 6/1 میلیون تن (یک هزار و 600 تن) در سال و واحد دوم آن نیز به همین میزان است که در مجموع ظرفیت کل این شرکت 3/3 میلیون تن در سال است. محمدتبار افزود: با توجه به تعداد درخواستها و شرکتهای درج شده در بازارهای مختلف فرابورس، قطعا عرضه آن با موفقیت همراه خواهد بود.
مس مرز 9 هزار دلار را شکست
خرید نقدی مس در آخرین ساعات معاملاتی روز پنجشنبه در بورس لندن(نهم تیر ماه) با نرخ 9 هزار و 300دلار بر تن معامله شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، طی معاملات روز پنجشنبه در بازار فلزات لندن، مس با افزایش قیمت رو به رو شد و فروش نقدی این فلز نیز با 9 هزار و 301دلار صورت گرفت. بر اساس این گزارش، طی آخرین ساعات معاملاتی روز سه شنبه در بازار فلزات، خرید نقدی این فلز هر تن هشت هزار و 995دلار بوده که در معاملات روز پنجشنبه با افزایش قیمت همراه شده است. همچنین سفارش خرید مس برای سه ماهه آینده با مبلغ 9 هزار و 314دلار انجام شد. این در حالی است که، خرید و فروش نقدی آلومینیوم افزایش قیمت را به همراه داشت و به ترتیب دو هزار و 508دلار و دو هزار و 509 دلار معامله شد. بر این اساس، خرید و فروش نقدی آلومینیوم آلیاژی نسبت به روز سه شنبه با افزایش قیمت همراه شد و به ترتیب به قیمت دو هزار و 335 دلار و دو هزار و 345 دلار معامله شد. قلع هم با نرخ 25 هزار و 850 دلار خریداری و با قیمت 25 هزار و 900 دلار به فروش رسید. گزارش ها حاکی از آن است که خرید و فروش روی با نرخ دو هزار و 314 و دو هزار و 315دلار انجام شد. سرب هم در رینگ معاملاتی با نرخ دو هزار و 622 دلار خریداری و با قیمت هر تن دو هزار و 622.50 دلار به فروش رسید.
آرامش در بازار سهام حکمفرماست
مدیرعامل کارگزاری سهام پویا گفت : حرکت شاخص ها در بورس رابطه مستقیم با مسایل بیرونی و رفتار سرمایه گذاران دارد، با این حال نوسان های بازار متعادل و آرامش در بازار حکم فرماست. مسعود عمو زاده در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا) افزود : در حال حاضر نگاه بسیاری از سرمایه گذاران به بازار کوتاه مدت است که باید نگرش آنها نسبت به بازار سهام تغییر کند. این کارشناس بازار گفت: شاید عوامل غیر سیستماتیک اخیر مانند تحولات نرخ ارز و مسکن، برروی شاخص ها اثر گذاشته باشد اما بازار تعادل خود راحفظ کرده است و اگر شرایط به همین منوال پیش برود، در مردادماه امسال شرایط بازار مناسب تر می شود. عمو زاده خاطر نشان کرد : سهامداران نباید بدون تحلیل و بررسی شروع به خرید و فروش سهام در بازار کنند بلکه باید منتظر گزارش ها و اطلاعات جدید شرکت ها باشند تا بتوانند با تحلیل درست مبادلات خود را در بازار انجام دهند.
صندوق های نیکوکاری سرمایه های جدیدی را وارد بورس می کند
مدیرعامل کارگزاری مهرآفرین گفت : وجود صندوق های نیکوکاری در بورس از مولدهای مثبت اقتصادی است که منجر به رشد و تحول در این بازار می شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، اسماعیل فوادیان افزود : راه اندازی صندوق های نیکوکاری برای کسانی که گرایش به انجام کارهای خیرخواهانه دارند، بسیار مناسب است. وی گفت: صندوق های نیکوکاری با استقبال سهامداران روبه رو خواهد شد وبا توجه به اینکه وقف دراسلام بسیار تاکید شده است، بنابراین سهامداران علاوه برآنکه می توانند از سود سهام خود بهره مند شوند، اجر اخروی نیز می برند. این کارشناس بازارسرمایه با بیان اینکه راه اندازی صندوق نیکوکاری در حال شکل گرفتن است، گفت: برای بسط و توسعه این ابزار مالی به زمان و شناخت کافی نیاز است. این کارگزار افزود: صندوق های نیکو کاری به گردش سهام و افزایش حجم معاملات در بورس کمک می کند و از این رو نقدینگی جدیدی به بورس وارد خواهد شد.
1200 میلیون ریالی ارزش بازار "کسعدی" رشد کرد
ارزش بازار شرکت سرمایه گذاری سعدی در انتهای دوره یک ماهه منتهی به 31 خرداد ماه جاری نسبت به ابتدای دوره معادل یک میلیارد و 200 میلیون ریال افزایش یافت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه( سنا)، شرکت سرمایه گذاری سعدی صورت وضعیت پرتفوی خرداد ماه خود را منتشر و اعلام کرد که در ابتدای دوره یک ماهه یاد شده ارزش بازار آن معادل 178 میلیارد و 553 میلیون ریال بود که در پایان دوره به مبلغ 179 میلیارد و 753 میلیون ریال رسید، بر این اساس ارزش بازار این شرکت معادل یک میلیارد و 200 میلیون ریال افزایش یافت. این شرکت طی خرداد ماه امسال بر سه صنعت انبوه سازی املاک و مستغلات، واسطه گری های مالی، شرکت های معظم چند رشته ای صنعتی متمرکز شده است. بر اساس این گزارش "کسعدی" سهام 17 شرکت بورسی را با بهای تمام شده 17 میلیارد و 600 میلیون ریال خریداری کرد و سهام 8 شرکت را با مبلغ 12 میلیارد و 260 میلیون ریال واگذار و از این بابت مبلغ یک میلیارد و 361 میلون ریال زیان کرد.
صورت وضعیت پرتفوی خردادماه " ونفت"
شرکت سرمایه گذاری صنعت نفت در یک ماهه منتهی به 31 خرداد ماه 90 هیچ سهمی را خرید و فروش نکرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، شرکت سرمایه گذاری صنعت نفت در خردادماه سال جاری سهام سه شرکت بورسی مواد و محصولات شیمیایی، ماشین آلات و تجهیزات، خودرو و ساخت قطعات را با ارزش بازار 6 میلیارد و 406 میلیون ریال در سبد سهام خود داشت که این رقم نسبت به ابتدای دوره معادل 23 در صد کاهش داشت. بر اساس این گزارش اختلاف ارزش بازار پرتفوی بورسی سرمایه گذاری صنعت نفت نسبت به بهای تمام شده خرداد ماه معادل 10 میلیارد و 237 میلیون ریال عنوان شد. این شرکت با دارا بودن سهام سه شرکت بورسی و 28 شرکت غیر بورسی در سبد سهام خود وزنه بیشتری را به پرتفوی غیر بورسی اختصاص داده است.
تزریق نقدینگی به بورس توسط دولت و نهادهای مالی شوک بازار را می گیرد
کاهش شدید قیمت های سهام شرکت ها طی چند هفته اخیر و جذاب شدن قیمت های فعلی برای سرمایه گذاری در کنار آرامش نسبی سیاسی در آخرین روز معاملاتی هفته اخیر در پی سخنرانی مقام معظم رهبری موجب شد تا سرمایه گذاران اقدام به خرید سهام به ویژه در آخرین روز معاملاتی هفته قبل کنند.به نظر می رسد نزول قابل توجه قیمت های بسیاری از سهم های ارزنده ، فعالان حقیقی و حقوقی را بر آن داشت تا طی روز معاملاتی مذکور اقدام به خرید سهام کنند و استراتژی خریدهای خرد و پله ای سهم های ارزنده را در دستور کار خود قرار دهند.حسین خزلی خرازی مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک تات با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز با اذعان به اینکه روند بازار از لحاظ سیستماتیک نزولی و منفی است ، افزود : دنبال کردن استراتژی خرید پله ای یک اقدام مناسب بوده و باعث می شود که با تغییر روند بازار و رفع ریسک سیستماتیک ، سود چشمگیری عاید سرمایه گذار شود .
البته این قضیه در رابطه با سرمایه گذارانی صادق است که در چنین شرایطی از نقدینگی لازم برخوردار باشند ، اما افرادی که نقدینگی لازم را نداشته و تمام سرمایه آنها به صورت سهام در بورس سرمایه گذاری شده است ، نمی توانند این استراتژی را دنبال کنند.
اما شکل گیری روند افزایشی طی چهارشنبه هفته گذشته به دلیل اصلاحی است که ذاتاً توسط بازار و نیز رفتار فعالان آن صورت گرفته که با جذاب دانستن قیمت های سهام برخی شرکت ها و خرید سهم جدید در روند منفی ، سبب تغییر جهت حرکت بازار شده و آن را صعودی کرده اند .
به گفته این کارشناس ارشد بازار سرمایه برقراری آرامش سیاسی در کشور موجب رشد چشمگیر بورس می شود ، چرا که بازار پتانسیل رشد مناسبی داشته و اگر در هفته جاری مانند هفته های قبل اخباری منفی در بازار پخش و شایعه نشود و درگیری ها و اختلافات موجود حل و فصل گردد، بازار روندی صعودی و پرشتاب به خود خواهد گرفت ؛ در غیر اینصورت و با رسیدن اخبار منفی روندی نزولی را در بورس شاهد خواهیم بود .
حسین خزلی خرازی در خصوص میزان رشد شاخص با در نظر داشتن ثبات در شرایط حاکم بر سیاست داخلی اظهار داشت : شاخص به راحتی توانایی رشد تا 28 هزار واحد را دارا بوده که البته با تداوم اختلاف نظرها بین مسولین دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی می تواند حداقل تا محدوده 23 هزار واحدی نیز کاهش یابد .
البته نکته قابل توجه این است که شاخص نمی تواند معیار درستی برای پی بردن به بهبود وضع بورس باشد و کمکی به مدیران پرتفوی برای درک وضعیت بازار نمی کند . چرا که در بازارهای منفی و با وجود ریزش شاخص نیز می توان سهم های مناسب را در اختیار گرفته و سود کسب کرد و برعکس در بازارهای مثبت و رشد شاخص برخی سهم ها وجود دارند که برای سرمایه گذاری مناسب نبوده و موجب وارد آمدن زیان به سرمایه گذار می شوند .
مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک تات با ابراز نگرانی از کاهش حجم معاملات به ویژه در هفته گذشته تصریح کرد : آنچه که بیش از ریزش شاخص در بورس اهمیت دارد ، حجم و ارزش معاملات است و پایین بودن حجم معاملات طی چند وقت اخیر نگران کننده است .
پیش از این ممکن است که شاخص ریزش زیادی را تجربه کرده و بازار روندی منفی به خود گرفته باشد ، اما حجم بالای معاملات در آن روزها نشان دهنده بازاری با عمق مناسب بوده است . روند منفی در بازار به علاوه کاهش حجم معاملات حاکی از رکود و وضع نامساعد بورس بوده که این نگرانی در هفته گذشته بیشتر حس می شد .
وی به میدان آمدن دولت ها و نهادهای ناظر برای کمک کردن به بازار سرمایه را از جمله راهکارهایی بر شمرد که در بازارهای مالی پیشرفته برای جلوگیری از کاهش حجم و ارزش معاملات صورت می گیرد و در خصوص بورس کشور نیز گفت : نباید اقدام نهادهای ناظر بورس در زمان سیر نزولی شاخص بصورت مثبت کردن روند به شکل دستوری باشد . بلکه باید با تزریق نقدینگی میزان تقاضا را تحریک کرد تا حجم معاملات افزایش یابد . چرا که در حال حاضر مشکل خاصی در شرکت ها وجود نداشته و اعطای وام های کوتاه مدت به نهادهای مالی برای حمایت از بورس در شرایط این چنینی که حاکمیت روند منفی را در آن شاهد هستیم ، یک اقدام اساسی است که باید صورت گیرد . در بازارهای مالی پیشرفته دولت ها این اقدام را از طریق بانک های مرکزی خود و با تزریق حجمی از اعتبارات به بازار انجام می دهند که این امر جلوی شوک نزول بازار را می گیرد . انتشار خبر ورود حجمی از نقدینگی توسط دولت ها و نهادهای مالی بزرگ خود موجب می شود بخش عظیمی از فروشندگان سهام از عرضه سهم خود اجتناب کرده و تعدادی نیز شروع به خرید سهم می کنند .
وی در پایان سخنان خود صنایع و سهم های پر پتانسیل را صنعت مس ، سهام شرکت های مخابرات ، همراه اول ، سرمایه گذاری غدیر و خدمات انفورماتیک عنوان کرد و افزود : سهم هایی که از لحاظ بنیادین توانایی دستیابی به سود پیش بینی شده خود را برای سال مالی جاری دارند ، برای سرمایه گذاری توصیه می شوند.
صرفه جویی در ارزشمند ترین دارایی مشتریان ، مهمترین مزیت بانکداری الکترونیکی آرين است
بازار دوم فرابورس فعالیت خود را با بازگشایی نماد بانک الکترونیکی آرین آغاز کرد. به گزارش بورس نیوز نماد این بانک پس از آنکه در دی ماه سال گذشته پذیره نویسی خود را در بازار سوم فرابورس انجام داد ، به عنوان نخستین شرکت در بازار دوم فرابورس درج شد.
این بانک سود هر سهم خود را برای سال مالی 90 با فرض افزایش سرمایه تا مبلغ 2000 میلیارد ريال میلغ 67 ريال اعلام کرده است .
برهمین اساس به منظور آشنایی بیشتر با بانک الکترونیکی آرین با غلامحسن اصغر زاده زعفرانی ، مدیرعامل و عضو هیأت مدیره این بانک مصاحبه ای ترتیب دادیم که به شرح ذیل است.
خبرنگار بورس نیوز ؛ با توجه به سخنان وزیر ارتباطات برای افزایش عملیات بانکی به صورت الکترونیکی تا 80 درصد تا پایان برنامه پنجم توسعه ، نظر به اینکه بانک الکترونیکی آرین در ارایه خدمات الکترونیکی پیشگام است ، با اجرای این طرح چه حجمی از ارایه این نوع خدمات در اختیار این بانک خواهد بود ؟
پیش از هر چیز لازم است به اطلاع برسانم با توجه به تکلیف تعیین شده از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر الزام تامین سرمایه اولیه بانک های الکترونیکی تا سقف 2000 میلیارد ریال، بانک الکترونیکی آرین در حال حاضر در حال انجام تشریفات قانونی مربوط به مراحل انجام افزایش سرمایه می باشد و هنوز عملا فعالیت بانکی خود را آغاز نکرده است .
آنچه مسلم است بانکهای الکترونیکی و در راس آنها بانک الکترونیکی آرین برای ارایه خدمات مالی نوین خود به وجود زیرساخت های مخابراتی و الکترونیکی مناسب ، هم از نظر کیفیت و هم از نظر سرعت نیاز دارند تا بتوانند با استفاده از فناوری های پیشرفته نرم افزاری و سخت افزاری مبتنی بر شبکه و مخابرات نسبت به انجام امور بانکی مشتریان به صورت الکترونیکی اقدام کنند.
گفته های وزیر ارتباطات که قاعدتا مبتنی بر اطلاعات و آمار های مستند و متقن بوده است ، حکایت از برنامه وسیع و همه جانبه دولت در زمینه تکمیل و توسعه بستر الکترونیکی لازم برای این نوع فعالیت های بانکی دارد که ما نیز به نوبه خود از آن استقبال می کنیم .
خبرنگار بورس نیوز ؛ اجرای این پروژه چه اثراتی بر سودآوری بانک آرین خواهد داشت ؟
به طور قریب به یقین ، هزینه ارایه خدمات بانکی بر بستر شبکه های الکترونیکی، هزینه هایی به مراتب کمتر از ارایه این خدمات به صورت فیزیکی خواهد داشت و با توجه به عدم نیاز بانک به داشتن شعبه و در نتیجه استفاده از نیروی انسانی کمتر، قاعدتا باید از هزینه های عملیاتی بانک کاسته شده و به همین میزان ، بر سودآوری بانک افزوده شود.
خبرنگار بورس نیوز ؛ استفاده از بانکداری الکترونیکی چه مزایایی دارد ؟ و آیا امکانات و خدماتی جدید در سال مالی جاری ارایه می شود ؟
ارایه فرصت صرفه جویی در وقت و زمان مشتری به عنوان ارزشمندترین دارایی ، مهمترین مزیت بانک های الکترونیکی است . اضافه بر آن ، کاهش هزینه های غیر عملیاتی و ثابت بانک ، کاهش سفرهای درون شهری ، رونق تجارت مجازی ، ایجاد فرصت برای ارایه خدمات بیشتر ، ویژه تر و نیز ارزان تر , سودآوری بیشتر بانک را در پی خواهد داشت که به نوبه خود ، موجب رونق و توسعه بانکداری الکترونیکی می شود . در مورد نوع امکانات و خدماتی که توسط بانک الکترونیکی آرین ارایه خواهد شد ، اجازه دهید در آستانه اجرایی شدن فعالیت های بانک ، اطلاع رسانی صورت گیرد.
خبرنگار بورس نیوز ؛ در حال حاضر استقبال از این نوع عملیات بانکی چگونه است ؟
به نظر می رسد ارایه خدمات بانکی الکترونیکی، ضرورت و اقتضای زمان حاضر باشد و به موازات رشد و توسعه جامعه و رواج یافتن بهره برداری از آخرین تجهیزات و دستاوردهای علمی و صنعتی ، پافشاری بر بانکداری سنتی در عمل ، صحیح نباشد . به ویژه در جامعه ای چون جامعه ما که در آن نسلی جوان ، پویا ، نواندیش و نوآور زندگی می کنند که مشتاقانه در پی دستیابی و بهره مندی از آخرین دستاورد های علوم و فنون جهانی هستند . بررسی ها و پژوهش های ما حاکی از استقبال وسیع مردم کشورمان از بانکداری الکترونیک است و ما روزانه تماس های بسیاری داریم که با اشتیاق آغاز فعالیت اجرایی بانک را پیگیری می کنند .
خبرنگار بورس نیوز ؛ بحث افزایش سرمایه بانک الکترونیکی آرین از مبلغ 700 میلیارد ريال به مبلغ 2000 میلیارد ريال آیا در راستای سرمایه گذاری های خاصی صورت می گیرد ؟ این سرمایه گذاری ها در چه بخش هایی است؟
افزایش سرمایه بانک الکترونیکی آرین بنا به مصوبه شورای محترم پول و اعتبار صورت می گیرد و این بانک نیز مانند دیگر بانک های خصوصی کشور مجاز خواهد بود که از سرمایه خود برای انجام همه گونه فعالیت های مجاز و قانونی بانکی استفاده کند .
خبرنگار بورس نیوز ؛ به نظر شما بسته سیاستی نظارتی بانک مرکزی بر سیستم بانکداری کشور و به ویژه بانک آرین چه اثراتی دارد؟
تاثیر بسته سیاستی نظارتی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بر بانک الکترونیکی آرین به عنوان یک بانک خصوصی مشابه تاثیر این بسته بردیگر بانک های خصوصی کشور می باشد .
خبرنگار بورس نیوز ؛ چه برنامه ها و اقداماتی را برای افزایش سودآوری بانک صورت خواهید داد ؟
بانک الکترونیکی آرین توسط گروه پژوهش و بازاریابی خود، مطالعات و بررسی های گسترده ای نسبت به بازارهای هدف، طیف مخاطبان، نیازهای بازار و مشتریان و نوآوری های تحول ساز در عرصه بانکداری کشور به عمل آورده و بر اساس یافته های خود به برنامه ریزی و تدوین خدمات نوین و متنوع پرداخته است که به موقع در زمینه معرفی آن ها اقدام خواهد شد .
خبرنگار بورس نیوز ؛ برنامه شما برای حمایت از روند قیمت سهام در فرابورس چیست ؟
اعتقاد ما بر این است که بهترین پشتوانه برای حمایت از حضور مقدرانه سهام بانک الکترونیکی آرین در فرابورس ، کسب اعتبار و اشتهار از طریق تبدیل شدن بانک به بانکی موفق ، معتبر و خلاق خواهد بود.
مدیر مالی شرکت ایران مرینوس :
پیش بینی فروش املاک علت رشد چشمگیر EPS سال مالی 90 بوده است
شرکت ایران مرینوس در اولین پیش بینی سود سال مالی منتهی به 90.12.29 سود هر سهم خود را با 185 درصد رشد نسبت به دوره مشابه سال مالی 89 مبلغ 771 ريال اعلام کرده است .
بنابر مصوبه مجمع عمومی سالیانه شرکت در سال 87 و مجمع عمومی بطور فوق العاده سال 89 فروش املاک کارخانه به میزان 160 میلیارد ريال در دستور کار قرار گرفت که از این مبلغ ، تحقق 50 میلیارد ريال آن برای سال مالی 90 پیش بینی شده است .
حسن ابراهیم گل ، مدیر مالی شرکت ایران مرینوس با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز تصریح کرد : در نظر گرفتن درآمد ناشی از فروش بخشی از زمین ها و املاک شرکت در بودجه سال مالی 90 موجب شده تا سود سال مالی جاری با رشدی چشمگیر نسبت به دوره مشابه سال مالی گذشته پیش بینی شود .
وی در رابطه با درآمدهای ناشی از درآمدهای حاصل از فروش زمین های شرکت در سال جاری وچگونگی استفاده از آنها گفت : تصمیم گیری در خصوص این موضوع به زمان برگزاری مجمع عادی سالیانه شرکت که احتمالاً 90.04.20 خواهد بود ، موکول می شود . اما به نظر می رسد بخشی از این درآمدها برای تسویه بدهی های شرکت به بانک ها صرف شود ، بخشی نیز به تأمین سرمایه در گردش اختصاص می یابد . البته با توجه به اینکه کارخانه در طرح جابجایی زمین های شهری استان قم قرار گرفته و باید کارخانه را به شهرک صنعتی منتقل کنیم ، قسمتی از درآمدهای حاصل از فروش املاک صرف هزینه های انتقال ماشین آلات و نیز تکمیل زیر ساخت های شهرک صنعتی خواهد شد .
وی با اشاره به اینکه شرکت در سال مالی گذشته با زیان عملیاتی مواجه بوده ، در خصوص علل بروز این مشکل اظهار داشت : به واسطه مشکلات اقتصادی و موضوع تحریم های موجود معظلاتی گریبان گیر شرکت شد از سویی افزایش هزینه های برق مصرفی پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و عدم توانایی شرکت برای رقابت با دیگر شرکتهای فعال در این زمینه باعث شد که نتوانیم به سود عملیاتی دست یابیم .
وی افزایش 49 درصدی میزان فروش در نظر گرفته شده برای سال مالی جاری را به دلیل افزایش نرخ فروش و البته افزایش تولید محصولات شرکت عنوان کرد و گفت :تلاش مدیریت بر این بوده که با افزایش تولید سود عملیاتی را برای شرکت به ارمغان آورد ، البته با توجه به افزایش هزینه های مالی و اداری ، تولید تنها در یک شیفت کاری با توجه به وجود امکانات تولید برای سه شیفت کاری ، سود عملیاتی شرکت متناسب با پتانسیل موجود رشد ندارد . چرا که توانایی و ظرفیت تولید دو میلیون و 400هزار متر انواع پارچه در شرکت وجود دارد که به دلیل مسایل پیشرو برای تأمین هزینه های لازم برای خرید مواد اولیه و مشکلات ناشی از تأمین اعتبارات اسنادی از بانک ها در حال حاضر امکان افزایش تولید تا این میزان در شرکت وجود ندارد . در شرایط فعلی نیز به دلیل مشکلات بانک ها در ارایه گشایش اعتبارات به شرکت ها مجبور هستیم ارز مورد نیاز خود را از طریق صرافی تأمین کنیم و با توجه به اینکه شرکت برای خرید مواد اولیه به حدود 200 الی 300 یورو اعتبار نیاز دارد با مشکل مواجه شده ایم .
حسن ابراهیم گل تغییرات اخیر نرخ ارز را نیز از دیگر مشکلات شرکت بر شمرد و افزود : با توجه به اینکه نوسانات در ارزش ارز و نیز تغییرات قیمت های جهانی مواد اولیه را نمی توان به صورت کامل و دقیق پیش بینی کرد ، اظهار نظر درباره اثرات این تغییرات ممکن نیست .
مدیر مالی شرکت ایران مرینوس در پایان سخنان خود در خصوص میزان سود محقق شده در عملکرد سه ماهه اول سال مالی جاری گفت : بخش اعظم تولیدات شرکت ، تولید پارچه فاستونی بوده که بازار فروش آن در نیمه اول هر سال پایین است . به همین خاطر نمی توان انتظار تحقق سود منطقی را برای این دوره داشت .
نظرات شما عزیزان:
|